Riondo Valpolicella Ripasso
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ, ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη περίπλοκο άρωμα ώριμων κερασιών, κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, καραμέλα, αποξηραμένα σύκα και κανέλα. Στο στόμα, ισορροπημένο, με γεμάτο σώμα, πικάντικο, με ώριμα κόκκινα φρούτα, κυρίως κεράσια, μαλακές τανίνες και όμορφη οξύτητα.
Οινοποίηση
Rondinella, Molinara, Corvina. Ripasso η παραδοσιακή τεχνική. Τα σταφύλια που τρυγήθηκαν οινοποιήθηκαν αμέσως με κλασική ερυθρή οινοπoίηση. Μετά προστέθηκαν τα ημιαποξηραμένα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στο Amarone και επαναζυμώθηκε το κρασί με τα στέμφυλα, με συνεχή ανάδευση για όλη την διάρκεια του χειμώνα.
Ωρίμαση
Για 12 μήνες, σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης και σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ακολουθεί ανάμειξη των 2 κρασιών και παραμένει άλλους 2 μήνες σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια για 5 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Vivino 4,0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,45 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Riondo |
Περιοχή | Valpolicella Ripasso Classico DOC, Veneto, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Corvina, Molinara, Rondinella, Valpolicella blend |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Burger), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με σάλτσα αματριτσιάνα, με σάλτσα καρμπονάρα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |