Stomennano Toscana

Γευστικά χαρακτηριστικά

 Έντονο ρουμπίνι χρώμα με βιολετί ανταύγες. Στη μύτη έντονο, φρουτώδες με λεπτές βαλσαμικές νότες. Στο στόμα, κομψό με γεμάτο σώμα, με μαλακές αλλά στιβαρές τανίνες, ισσοροπημένο με όμορφη επίγευση.

Οινοποίηση

Sangiovese 90% , Canaiolo Nero 10%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με διαβροχή 20-25 ημέρων. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε μικρά δρύινα βαρέλια 225l.

Ωρίμαση

Το κρασί ωριμάζει για 10 μήνες, σε δρύινα βαρέλια και μετά για 6 μήνες στη φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 5-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg. 87, Vivino 3,8

13,90

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)