Torre Muga

Γευστικά χαρακτηριστικά

Λαμπερό κόκινο χρώμα με μωβ ανταύγες. Στη μύτη,  αρώματα μαύρου σχεδόν ώριμου φρούτου, πικάντικο μαύρο πιπέρι και  βότανα του δάσους,  δεντρολίβανο και νότες καπνού και δρυός. Στο στόμα, νότες γλυκόριζας και πιπεριού, ζουμερές, κομψές τανίνες με ωραία οξύτητα  και ισορροπία.

Οινοποίηση

Tempranillo 75%, Carignan (Mazuelo) 15%, Graciano 10%. Από πεζούλες  σε εδάφη  από πηλό και ασβεστόλιθο που βρίσκονται στις πλαγιές των Montes Obarenes και Sierra Cantabria. Η ζύμωση αρχίζει πάντα φυσικά και αυθόρμητα, σε ξύλινες δεξαμενές με αυτόχθονες ζύμες και χωρίς έλεγχο της θερμοκρασίας, για  δύο ή τρεις εβδομάδες.

Ωρίμαση

Για 26 μήνες σε δικά τους δρύινα βαρέλια και άλλους 18 μήνες στην φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Robert Parker The Wine Advocate.96, (2016), Tim Atkin.97 (2016), Wine Searcher avg.93, Vivino 4.3, 4.5 (2016)

78,80

ADD CASE (1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Ψάρια, (Ψητά Αφρόψαρα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)