Antinori Castello della Sala Cervaro della Sala

Antinori Castello della Sala Cervaro della Sala. Ένα από τα καλύτερα λευκά ιταλικά κρασιά από τις ποικιλίες, Chardonnay 90%, Grechetto 10%. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 10° C. Μετά τη συλλογή τα σταφύλια μεταφέρθηκαν σε χαμηλή θερμοκρασία για τον εκραγισμό. Ξεχωριστή οινοποίηση των ποικιλιών και στο τέλος, για να αυξηθούν τα αρώματα, ο μούστος μένει σε επαφή με τις φλούδες για 8 έως 12 ώρες στους 10° C. Κατόπιν μεταφέρεται σε 225 λίτρων νέα  βαρέλια από γαλλική δρυ (Alliers και Troncais), όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση για 14 ημέρες.

Συνδυασμοί φαγητού κρασιού

Ταιριάζει με Ψάρια, (με σάλτσα μυρωδικών, Σολωμός ψητός), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Καβούρια-Γαρίδες στον ατμό, Μύδια αχνιστά), Χοιρινό, (με σέλινο), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Τυριά

98,00

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)
SKU: cervaro-della-sala
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (με σάλτσα μυρωδικών, Σολωμός ψητός), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Καβούρια-Γαρίδες στον ατμό, Μύδια αχνιστά), Χοιρινό, (με σέλινο), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Τυριά

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Λαμπερό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Στο στόμα πλούσιο, πολύπλοκο, και φρέσκο μπουκέτο βουτύρου, φουντουκιού, βανίλιας και λευκών λουλουδιών. Στο στόμα είναι κομψό , εξαιρετικά γευστικό και τραγανό. Αίσθηση τοστ από τα δρύινα βαρέλια δένουν αρμονικά με την δομή του κρασιού, νότες τροπικές και εσπεριδοειδών.

Οινοποίηση

Chardonnay 90%, Grechetto 10%. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 10° C. Μετά τη συλλογή τα σταφύλια μεταφέρθηκαν σε χαμηλή θερμοκρασία για τον εκραγισμό. Ξεχωριστή οινοποίηση των ποικιλιών και στο τέλος, για να αυξηθούν τα αρώματα, ο μούστος μένει σε επαφή με τις φλούδες για 8 έως 12 ώρες στους 10° C. Κατόπιν μεταφέρεται σε 225 λίτρων νέα  βαρέλια από γαλλική δρυ (Alliers και Troncais), όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση για 14 ημέρες.

Ωρίμαση

Σε επαφή με τις οινολάσπες για 6 μήνες, σε δρύινα βαρέλια, όπου ολοκληρώνεται η μηλογαλακτική ζύμωση και άλλους 10 μήνες στην φιάλη πριν βγει στην αγορά.

Βαθμολογία

James Suckling.97, Wine Advocate.95+,
Wine Searcher avg.92, Vivino 4.4