Κτήμα Σκούρας 21 χρονιές – Λαβύρινθος

Γευστικά χαρακτηριστικά

Το χρώμα είναι βαθύ, κόκκινο πορφυρό με μερικές κεραμιδί ανταύγειες. Στη μύτη είναι ώριμο, συμπυκνωμένο, με βάθος και τεράστια πολυπλοκότητα. Ώριμα κόκκινα φρούτα όπως βύσσινο, βατόμουρο και κεράσι, νότες μπαχαρικών, όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα και μαύρο πιπέρι, νότες βοτάνων και κέδρου. Στο στόμα είναι παχύ, γεμάτο, μαλακό με καλά δομημένες τανίνες και ζωηρή οξύτητα. Τόσο ώριμο, αλλά και τόσο νέο ταυτόχρονα. Τα αρώ­ματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με όλα τα χαρακτηριστικά ακό­μη πιο τονισμένα. Η επίγευση έχει κο­μψότητα, είναι μακρά και πολύπλοκη.

Οινοποίηση

 Σε ειδικό βαρέλι 1.000 λίτρων, 21 διαδοχικές χρονιές Μέγα Οίνου (Αγιωργίτικο 80%, Cabernet Sauvignon 20%.) ωριμάζουν μαζί. Το 2001, αυτό το βαρέλι γεμίστηκε με Μέγα Οίνο του 1999. Απο τότε, κάθε χρόνο, αφού ετοιμάζεται το τελικό χαρμάνι του Μέγα Οίνου που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά, μία συγκεκριμένη ποσότητα απομακρύνεται από αυτό το βαρέλι και τη θέση του παίρνει το καινούργιο χαρμάνι. Το κρασί ωριμάζει στο βαρέλι μέχρι η επόμενη χρονιά του Μέγα Οίνου αποσυρθεί από τα καινούργια γαλλικά βαρέλια στα οποία παλαιώνει για 18 μήνες.
Μετά την εμφιάλωσή του, ο Λαβύρινθος παραμένει στο κελάρι του Κτήματος για άλλους 12 μήνες.

Ωρίμαση

Σε νέα γαλλικά barriques για 18 μήνες , εκ των οποίων oι 4 μήνες με τις οινολάσπες και στη φιάλη για 6 μήνες ακόμη.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0 (99-10), Wine Searcher avg.89, Vivino 4.3 (99-08) πολύ μικρό δείγμα

Παραγγελία

Λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί με σειρά προτεραιότητας σε όσους το παραγγείλουν και το πληρώσουν. Οι επόμενες παραδόσεις θα γίνουν μέσα στον Μάιο και Ιούνιο. Αν κάποιος πληρώσει και δεν θα υπάρξει διαθέσιμο, θα επιστραφούν στο ακέραιο τα χρήματα.

127,00

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος4 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα)