Μέγας Οίνος Σκούρα
Γευστικά χαρακτηριστικά
Το χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Στη μύτη αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, καπνό και νότες δέρματος. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, με αρώματα ώριμων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση μακρά και πολύπλοκη.
Οινοποίηση
Αγιωργίτικο 80%, Cabernet Sauvignon 20%. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20˚C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης για το Αγιωργίτικο 25 μέρες και για το Cabernet Sauvignon 20 μέρες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι.
Ωρίμαση
Σε νέα γαλλικά barriques για 18 μήνες , εκ των οποίων oι 4 μήνες με τις οινολάσπες και στη φιάλη για 6 μήνες ακόμη.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 88, 90 (2006), Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 3.8 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Σκούρας |
Περιοχή | Αργολίδα ΠΓΕ, Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2006, 2016 |
Φιάλη | 1,5L, 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |