Κτήμα Σκούρας Λαβύρινθος 99-17

Γευστικά χαρακτηριστικά

Τo χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό με κεραμιδί ανταύγειες. Στη μύτη ώριμα και συμπυκνωμένα αρώ­ματα από κόκκινα φρούτα όπως βύσσινο, βατόμουρο και κεράσι, νότες μπαχαρικών όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα και μαύρο πιπέρι, νότες βοτάνων και κέδρου. Στο στόμα είναι παχύ, γεμάτο, μαλακό με καλά δομημένες τανίνες και ζωηρή οξύτητα. Τόσο ώριμο, αλλά και τόσο νέο ταυτόχρονα. Τα αρώ­ματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης, με μακρά πολύπλοκη επίγευση.

Οινοποίηση

 Σε ειδικό βαρέλι 1.000 λίτρων, διαδοχικές χρονιές Μέγα Οίνου (Αγιωργίτικο 80%, Cabernet Sauvignon 20%.) ωριμάζουν μαζί. Το 2001, αυτό το βαρέλι γεμίστηκε με Μέγα Οίνο του 1999. Απο τότε, κάθε χρόνο, αφού ετοιμάζεται το τελικό χαρμάνι του Μέγα Οίνου που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά, μία συγκεκριμένη ποσότητα απομακρύνεται από αυτό το βαρέλι και τη θέση του παίρνει το καινούργιο χαρμάνι. Το κρασί ωριμάζει στο βαρέλι μέχρι η επόμενη χρονιά του Μέγα Οίνου αποσυρθεί από τα καινούργια γαλλικά βαρέλια στα οποία παλαιώνει για 18 μήνες.

Ωρίμαση

Μετά την εμφιάλωσή του, ο Λαβύρινθος παραμένει στο κελάρι του Κτήματος για άλλους 12 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0 (99-10), Robert Parker Wine Advocate.92+, Wine Searcher avg.89, Vivino 4.3  πολύ μικρό δείγμα

111,60

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος4 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα)