Τσάνταλη Κορμιλίτσα Tsantali Kormilitsa Red 2008 Παλιά Σοδειά
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουμπινί χρώμα με μπορντό ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα από μικρά σκούρα φρούτα, μπαχαρικά και βανίλια, φυτικές νότες. Tο στόμα είναι ξηρό και πλούσιο με μαλακομένες τανίνες, όμορφη οξύτητα που δίνει φρεσκάδα στο φρούτο και στα γλυκά μπαχαρικά. Μακρύ τελείωμα.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 80%, Λημνιό 20%. Προζυμωτική εκχύληση πριν από τη ζύμωση στους 10° -12° C για 48 ώρες. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 22° C για 12 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, συχνή ανάδευση (batonnage). Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, ξεκινά η μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Γιά 10 μήνες σε 300 λίτρων γαλλικά δρύινα βαρέλια 1ης, 2ης και 3ης χρήσης. Επιπλέον παραμονή στη φιάλη για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από τη διάθεση του στην αγορά.
Καταναλώνεται άμεσα και στα επόμενα 5-7 χρόνια.
Βαθμολογία
Vivino 3.9

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17 - 18°C
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.7 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Τσάνταλη |
Περιοχή | Άγιον Όρος ΠΓΕ, Μακεδονία |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon, Λημνιό |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2008 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Στιφάδο λαγός - κουνέλι), Χοιρινό, (ψητό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |