Le Sang de La Pierre Αϊβαλή Πρώτη Σοδειά 2014
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα βαθύ, ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες. Μύτη έντονη με “πυκνό” φρούτο, βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι και βατόμουρο, γλυκά μπαχάρια (γαρύφαλλο, βανίλια) και νότες καφέ. Στο στόμα πληθωρικό, με ώριμες ταννίνες θέρμη και γλύκα από το αλκοόλ, όμορφη οξύτητα, ώριμα φρούτα και βελούδινη επίγευση.
Οινοποίηση
Αγιωργίτικο 100%. Με πρέμνα πάνω από 30 χρόνια και με σταφύλια από “καθυστερημένο” τρύγο και χαμηλές πιέσεις, κλασική ερυθρή οινοποίηση, με μακράς διάρκειας εκχύλιση.
Ωρίμαση
Για 18μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια 500 L.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0 (2014), Vivino 4.3

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Οινοποιείο | Αϊβαλή Οινοποιείο |
---|---|
Περιοχή | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Αγιωργίτικο |
Αλκοόλ | 15% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |