Nerantzi Asprouda Νεράντζη Ασπρούδα
Γευστικά χαρακτηριστικά
Λαµπερό χρυσοκίτρινο χρώµα. Στην µύτη αρώµατα, αχλαδιού και βερίκοκου, κουµκουάτ και λίτσι. Ακολουθούν αρώµατα καβουρδισµένου φουντουκιού και µελιού και βουτύρου. Στο στόµα, είναι στρογγυλό, γεµάτο, µε απαλή οξύτητα, ισορροπηµένο µε µακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Ασπρούδα Σερρών 100%. Από κλήματα βιολογικής καλλιέργειας, φυτεμένα σε αμμοαργιλοπηλώδες έδαφος, σε υψόμετρο 160μ. και ανατολική έκθεση αμπελώνα. Κλασσική λευκή οινοποίηση με τις γηγενείς ζύμες.
Ωρίμαση
6 μήνες σε βαλκανικά, δρύινα βαρέλια.
Πίνεται τώρα και στα επόμενα 3-5 χρόνια.
Βαθμολογία
Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Νεράντζη Κτήμα |
Περιοχή | Μακεδονία, Σέρρες ΠΓΕ |
Ποικιλίες | Ασπρούδα Σερρών |
Αλκοόλ | 12% |
Σοδειά | 2021 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Πουλερικά, Τυριά, (Μαλακά τυριά) |