Nerantzi Koniaros Νεράντζη Κόνιαρος
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουµπινί χρώµα. Στη µύτη έχει νότες από φύλλα καπνού και κακάο, που δίνουν τη θέση τους σε ώριµα µαύρα φρούτα σαν τα δαµάσκηνα και το µαύρο κεράσι όσο ανοίγει. Στο στόµα, είναι ευγενικό αλλά και ισχυρό µε ωραία τανική δοµή και καλή οξύτητα. Τα αρώµατα του κακάο και των φρούτων επιστρέφουν ενώ τελειώνει µε µια µαλακιά και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Κόνιαρος 100%. Από κλήματα βιολογικής καλλιέργειας, φυτεμένα σε αμμοαργιλοπηλώδες έδαφος, σε υψόμετρο 160μ. και ανατολική έκθεση αμπελώνα. Κλασσική ερυθρή οινοποίηση.
Ωρίμαση
24 μήνες σε βαλκανικά, δρύινα βαρέλια.
Πίνεται τώρα και στα επόμενα 10 χρόνια.
Βαθμολογία
Vivino 4.2 (Μικρό δείγμα)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του
