Παρπαρούση Νεμέα Επιλεγμένος
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα βαθυκόκκινο με ρουμπινί ανταύγειες. Στην μύτη αρώματα βιολέτας και ώριμου κερασιού, μπαχαρικών και νότες βανίλιας. Στο στόμα γεμάτο και ισορροπημένο, βελούδινες τανίνες και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Αγιωργίτικο 100%. Με πρέμνα πάνω από 30 χρόνια στο Γυμνό Νεμέας, σε υψόμετρο 600μ. σε χαλικώδες έδαφος. Κλασική ερυθρή οινοποίηση, με εκχύλιση 20 ημερών.
Ωρίμαση
Για 24μήνες σε δρύινα βαρέλια.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.5 (2003), Wine Searcher.89, Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Παρπαρούση Oινοποιία |
Περιοχή | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Αγιωργίτικο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |