Διάπορος Κυρ Γιάννη 2006 Παλιά Σοδειά
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Σκούρο ρουμπινί. Στην μύτη, αρώματα δρυός και μπαχαρικών, ακολουθούμενα από γοητευτικά αρώματα φράουλας και τριαντάφυλλου. Στο στόμα, στιβαρή δομή, ώριμες τανίνες, μακρά επίγευση, με αρώματα μπαχαρικών.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο 87%, Syrah 13%. Προζυμωτική εκχύλιση 7 ημερών σε θερμοκρασία 8-10°C και σε πλήρως αντιοξειδωτικό περιβάλλον. Ζύμωση για 10-15 ημέρες, σε ανοιχτές δεξαμενές, με αυτόματο έμβολο pigeage. Η ζύμωση γίνεται στους 23-26°C καθώς και η μεταζυμωτική εκχύλιση των 10-12 ημερών. Η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται σε 100% καινούρια γαλλικά βαρέλια, παράλληλα με τακτικό batonnage.
Ωρίμαση
22 μήνες παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια 225lit και 6 μήνες αναγωγική παλαίωση στη φιάλη.
Η Διάπορος μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Advocate.95 (2011, 2017), 93 (2009), 92 (2008), Jancis Robinson 17.0-17.0+), Wine Searcher avg. 90, Vivino 4.0
Κατάσταση φιάλης
Η ετικέτα έχει μικρά γδαρσίματα.
Άλλες επιλογές
Διάπορος Κυρ Γιάννη Παλιές Σοδειές 4 φιάλες 2007 2009 2011 2013
Διάπορος Κυρ Γιάννη 2007

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Οινοποιείο | Κυρ-Γιάννη Κτήμα |
---|---|
Περιοχή | Ημαθία ΠΓΕ, Μακεδονία |
Ποικιλίες | Syrah, Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2006 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |