Ερατεινές Ευχές 2010 παλιά σοδειά
Γευστικά χαρακτηριστικά
Κόκκινο σκούρο ρουμπινί χρώμα χωρίς ανταύγειες εξέλιξης. Στην μύτη, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, όπως βύσσινο, βατόμουρο, αποξηραμένες ντομάτες και ελιές, πιπεριά, πικάντικα μπαχαρικά και βοτανικότητα. Στο στόμα, γεμάτο με ωραία δομή, στρογγυλό με ενσωματωμένες τανίνες, πολύ ζωντανή οξύτητα, πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα τέλεια ισορροπία με κρυμμένο τελείως το αλκοόλ και μακρά πικάντικη επίγευση.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon και Syrah. Οι ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με μακριά εκχύλιση και καθημερινή ανακύκλωση (pumping over). Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, μπλεντάρισμα, εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα και παραμονή λίγους μήνες στη φιάλη.
Μπορεί να καταναλωθεί άμεσα ή να παραμείνει στο κελάρι για τουλάχιστον 3 χρόνια.
Υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ίζημα, λογικό για αφιλτράριστα κρασιά που έχουν μείνει και αρκετό χρόνο στην φιάλη.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 16.0 (2011), Vivino 3.9

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 20' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Πιερία Ερατεινή |
Περιοχή | Μακεδονία, Πιερία |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon, Syrah, Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2010 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Στιφάδο λαγός - κουνέλι), Χοιρινό, (ψητό), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό, Κατσίκι γεμιστό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |