Χατζηδάκης Ασύρτικο de Mylos 2016
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Απαλό κίτρινο χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Αρώματα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Δυναμικό και έντονο στο στόμα με ζωηρή οξύτητα. Έντονη ορυκτότητα και πολύ μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Η τελευταία εμφιάλωση του σπουδαίου Χαρίδημου Χατζηδάκη από υπερώριμα σταφύλια Ασύρτικου από αυτόριζα, μη ποτιστικά αμπέλια, στο αμπελοτόπι Μύλος στον Πύργο της Σαντορίνης. Ο τρύγος έγινε με το χέρι και τα σταφύλια έμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες πριν το πιεστήριο. Πίεση στεμφύλων και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 18˚με τις γηγενείς ζύμες.
Ωρίμαση
Με τις οινολάσπες για 8 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.
Παλαίωση στην φιάλη για 8-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson.18 (2018), Wine Searcher avg.92, Vivino 4.2 (2016)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του ή ανοίξτε την φιάλη από την προηγούμενη ημέρα

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Χατζηδάκη Οινοποιείο |
Περιοχή | Κυκλάδες, Σαντορίνη, Σαντορίνη ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Ασύρτικο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό) |