Γιανακοχώρι Κυρ Γιάννη 2005 Magnum
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, εντυπωσιακά αρώματα κόκκινων φρούτων, (κεράσι και φράουλα), βανίλια, καπνός και σοκολάτα. Στο στόμα, πλούσια γεύση αλλά μαλακό, βάθος και όμορφη οξύτητα. Το τελείωμα είναι γεμάτο από φρουτώδη αρώματα που διαρκούν.
Οινοποίηση
Merlot 60%, Ξινόμαυρο 40%. Προζυμωτική εκχύλιση 3-4 ημερών, στους 10-12°C, απουσία οξυγόνου, για την κάθε ποικιλία χωριστά. Αποβοστρύχωση, με άσπαστες ράγες. Ζύμωση στους 22-26°C, ενώ το τράβηγμά της από τα στέμφυλα γίνεται 5 μέρες μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης. Η μηλογαλακτική ζύμωση σε δεξαμενές inox. Το «πάντρεμα» των οίνων βάσης γίνεται τον έκτο μήνα της παλαίωσης στην κάβα.
Ωρίμαση
14 μήνες σε βαρέλια 225 και 500 λίτρων. Περαιτέρω αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.
Βαθμολογία
Wine Advocate.90, Wine Searcher avg.88, Vivino 3.8

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17 - 18°C
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 3,8 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Κυρ-Γιάννη Κτήμα |
Περιοχή | Ημαθία ΠΓΕ, Μακεδονία |
Ποικιλίες | Merlot, Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2005 |
Φιάλη | 1,5L |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Σούβλας, Αρνί Ψητό),, Κυνήγι, Χοιρινό, (Χοιρινό ψητό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |