Διαμαντάκος Νάουσα 2011 Παλιά Σοδειά
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθυκόκκινο χρώμα, αρκετά βαθύ για ξινόμαυρο. Στην μύτη, πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων, μαύρου κερασιού, ντομάτας, βανίλιας και πιπεριού, σκόνη κακάο και ζωικές νότες. Στόμα γεμάτο, καλή δομή και ισορροπία, τονισμένη οξύτητα και ενσωματωμένες τανίνες. Μια Νάουσα που κρατάει την παράδοση γευστικά, αλλά συνάμα αυξάνει την πολυπλοκότητα της, πηγαίνοντας σε “δασικά” μονοπάτια. Επίγευση που διαρκεί.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο 100%, από πρέμνα ηλικίας 25 – 30 ετών. Παραδοσιακή ερυθρή οινοποίηση. Τις πρώτες δύο ημέρες γίνεται εκχύλιση των ανθοκυανών και ακολουθεί η έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης, σε θερμοκρασίες 22-26°C. Τα στέμφυλα διαβρέχονται καθημερινά και με έντονο ρυθμό. Η οινοποίηση ολοκληρώνεται με τη μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
12 μήνες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής προέλευσης και 6 με 12 μήνες στην φιάλη.
Την Νάουσα Διαμαντάκου μπορείτε να την πιείτε τώρα, αλλά και στα επόμενα 10-12 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.88 , Vivino 3.6

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Διαμαντάκος Οινοποιείο |
Περιοχή | Μακεδονία, Νάουσα ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2011 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |