La Tour Melas 2019
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα μέτριο ρουμπινί. Στη μύτη αρώματα μαύρων φρούτων με νότες ευκαλύπτου και βιολέτας. Στο στόμα ένταση και η δομή δίνουν εξαιρετική φρεσκάδα, άφθονες αλλά εκλεπτυσμένες τανίνες με μια βελούδινη επίγευση.
Οινοποίηση
Merlot 65%, Cabernet Franc 35%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοιχτά βαρέλια με άγριες ζύμες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, με μακρά εκχύληση σε επαφή με τα στέμφυλα και συχνή ανακύκλωση του μούστου. Μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια.
Ωρίμαση
Παλαίωση για 18-22 μήνες σε δρύινα βαρέλια νέα (80%). Εμφιάλωση φινίρισμα, χωρίς διήθηση, με ολικά θειώδη άλατα <100mg
Μπορεί να βελτιώνεται για 5-10 χρόνια ακόμη (2010).
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0 (2010), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.4

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | La Tour Melas |
Περιοχή | Στερεά Ελλάδα, Φθιώτιδα |
Ποικιλίες | Cabernet Franc, Merlot |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |