La Tour Melas Red 2010

Γευστικά χαρακτηριστικά

Χρώμα μέτριο ρουμπινί. Στη μύτη αρώματα μαύρων φρούτων με νότες ευκαλύπτου και βιολέτας. Στο στόμα ένταση και η δομή δίνουν εξαιρετική φρεσκάδα, άφθονες αλλά εκλεπτυσμένες τανίνες με μια βελούδινη επίγευση.

Οινοποίηση

Merlot 65%, Cabernet Franc 35%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοιχτά βαρέλια με άγριες ζύμες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, με μακρά εκχύληση σε επαφή με τα στέμφυλα και συχνή ανακύκλωση του μούστου. Μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια.

Ωρίμαση

Παλαίωση για 18-22 μήνες σε δρύινα βαρέλια νέα (80%). Εμφιάλωση  φινίρισμα, χωρίς διήθηση, με ολικά θειώδη άλατα <100mg

Μπορεί να βελτιώνεται  για 5-10 χρόνια ακόμη (2010).

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0 (2010), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.4

Κατάσταση Φιάλης

Επίπεδο: Κανονικό
Ετικέτα: Κανονική
Καψούλι: Κανονικό

159,00

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)