Ξύλινο κουτί 3 φιαλών (2 κορυφαία Ξινόμαυρα + Barolo)
Θυμιόπουλος Καϊάφας 2018
Ξινόμαυρο 100%. Ο “Καϊάφας” είναι ένα αμπελοτόπι φυτεμένο πριν από 43 χρόνια δίπλα από το χωριό του Τριλόφου, σε υψόμετρο 180 μ. σε εδάφη ασβεστολιθικά.
Ρουμπινί, λαμπερό. Η μύτη έντονη με “πυκνό” φρούτο, φράουλα, βύσσινο, ντομάτα, λεβάντα, νότες γλυκόριζας και μοσχοκάρυδου. Στο στόμα πληθωρικό, με ώριμες τανίνες, ισορροπημένο, με όμορφη οξύτητα και βελούδινη μακρά επίγευση.
Δαλαμάρα Παλιοκαλιάς 2017
Ξινόμαυρο 100%, από το ομόνυμο αμπελοτόπι. Ρουμπινί, λαμπερό. Η μύτη έντονη με “πυκνό” φρούτο, βύσσινο, κεράσι και φράουλα, γλυκά μπαχάρια, ανθικές νότες και βρεγμένα φύλλα του δάσους. Στο στόμα πληθωρικό, με λειασμένες τανίνες, ισορροπημένο, με όμορφη οξύτητα και βελούδινη μακρά επίγευση.
Luigi Einaudi Barolo Terlo Vigna Grimaldi 2012
Έντονο ρουμπίνι χρώμα. Στη μύτη σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων, παλαιού δέρματος, βανίλια και νότες ανθικές, όπως τριαντάφυλλου. Γεμάτο στο στόμα, με μεγάλη δομή, αρμονικό, σε πλήρη ισορροπία τανινών και οξύτητας και επίμονο τελείωμα (επίγευση).

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 90' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Einaudi Luigi Poderi, Δαλαμάρας, Θυμιόπουλος Κτήμα |
Περιοχή | Barolo DOCG, Νάουσα ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Nebbiolo, Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | - |
Σοδειά | 2012, 2017, 2018 |
Φιάλη | 3 x 750ML |
Συνοδεύουν | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |