Bel Colle Barolo Monvigliero 2015

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Mέτριο ρουμπινί χρώμα με πορτοκαλί ανταύγες. Στη μύτη έντονο μπουκέτο από φραγκοστάφυλα, μαύρα και μπλε μούρα, νότες μπαχαρικών, τζίντζερ, κανέλας και μαύρου τσαγιού. Στο στόμα γεμάτο, στιβαρό, αλλά κομψό, με βελούδινες τανίνες, ισορροπημένο με μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Nebbiolo 100%. Από αμελώνες 25 ετών σε νότια έκθεση σε φτωχά αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη, στo Monvigliero το «grand cru» του Verduno σε υψόμετρο 200 έως 300 μέτρων. Μετά από σύντομη ψύξη των σταφυλιών, η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εκχύληση με διαβροχή για 15 ημέρες, συχνή ανάδευση και μηλογαλακτική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.
Οξύτητα: 5,0 g / l

Ωρίμαση

Για 36 μήνες το 50% σε δρύινα μεγάλα βαρέλια 30-50 εκατόλιτρων, από την περιοχή Σλαβoνία της Κροατίας και το υπόλοιπο 50% σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων. Παραμονή λίγους μήνες στην φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια. Καλύτερο μεταξύ 2022-2032.

Βαθμολογία

Decanter.91, Jancis Robinson 17, James Suckling.93, The Wine Front.95, Wine Spectator.93, Wine Searcher avg.92, Vivino 4.0

Προσφορά!

39,90 36,90

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα)