Bel Colle Barolo Simposio 2013

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Mέτριο ρουμπινί χρώμα με σκούρες μπλε ανταύγες. Στη μύτη έντονο μπουκέτο από ώριμα άγρια ​​κεράσια, ροδοπέταλα, μπαχαρικά και νότες δέρματος. Στο στόμα ισορροπημένο, με μαλακές τανίνες και ευχάριστα φρέσκια με κομψή επίγευση γλυκόριζας.

Οινοποίηση

Nebbiolo 100%. Από τις περιοχές Verduno και La Morra σε υψόμετρο 300 έως 350 μέτρων σε φτωχά αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εκχύληση με διαβροχή για 15 ημέρες, συχνή ανάδευση και μηλογαλακτική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.

Ωρίμαση

Για 36 μήνες το 50% σε δρύινα μεγάλα βαρέλια 30-50 εκατόλιτρων, από την περιοχή Σλαβoνία της Κροατίας και το υπόλοιπο 50% σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων. Παραμονή λίγους μήνες στην φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.

Βαθμολογία

Decanter.93, Jancis Robinson 17 (2015), The Wine Front.94, Wine Searcher avg.91, Vivino 3.8

Προσφορά!

34,90

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά,
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα)