Domini Veneti Vigneti di Torbe Valpolicella Ripasso
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ, ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγες. Στη μύτη αρώματα σκούρων κόκκινων φρούτων και πικάντικα στοιχεία. Στο στόμα βελούδινο, ισορροπημένο, με ώριμα, ζουμερά μαύρα φρούτα, με μεταξένιες τανίνες και αναζωογονητική οξύτητα.
Οινοποίηση
Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, άλλες επιτρεπόμενες ποικιλίες 10%. Οινοποίηση με την σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής τεχνικής ripasso. Τα σταφύλια, οινοποιούνται με κλασική ερυθρή οινοπoίηση με θερμοκρασία ζύμωσης από 25 έως 28 °C. Διαβροχή για 10 ημέρες με καθημερινό χειροκίνητο batonnage (ανάδευση) 3 φορές την ημέρα. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Φυσική σταθεροποίηση. Συντήρηση σε ανοξείδωτες δεξαμενες έως τον Φεβρουάριο και στην συνέχεια έρχονται σε επαφή με τα στέμφυλα του Amarone για 15 ημέρες σε θερμοκρασία 15 ° C, με καθημερινό χειροκίνητο batonnage. (Νέα ζύμωση εξού και ripasso).
Ωρίμαση
Για 9 μήνες σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια για 3-4 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
James Suckling.92, Wine Searcher avg.88, Vivino 3.9

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Cantina Valpolicella Negrar |
Περιοχή | Valpolicella Ripasso Classico DOC, Veneto, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Corvina, Molinara, Rondinella, Valpolicella blend |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Burger), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με σάλτσα αματριτσιάνα, με σάλτσα καρμπονάρα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |