My account
Cavacava logo 0
 

Allegrini Palazzo della Torre 2014

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ, ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη αρώματα από κεράσι με νύξεις μαύρης σοκολάτας. Βελούδινη υφή στο στόμα, καλά ισορροπημένο, με ώριμα, ζουμερά μαύρα φρούτα, με μεταξένιες τανίνες και αναζωογονητική οξύτητα.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Η σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής τεχνικής ripasso χρησιμοποιήθηκε για το Palazzo della Torre. Το 70% των σταφυλιών που τρυγήθηκαν οινοποιήθηκαν αμέσως με κλασική ερυθρή οινοπoίηση. Το υπόλοιπο 30% των σταφυλιώνμεταφέρθηκε στο κέντρο ξήρανσης, εκεί που τα σταφύλια μεταφέρονται σε συρτάρια από μπαμπού και στεγνώνουν μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου (Appassimento). Μετά ακολουθεί ερυθρή οινοποίηση των σταφιδιασμένων σταφυλιών. 

Ωρίμαση

Παλαίωση 15 μηνών ξεχωριστά για κάθε οινοποίηση, σε δρύινα βαρέλια δεύτερης χρήσης. Μετά ακολουθεί ανάμειξη των 2 κρασιών και παραμένει άλλους 2 μήνες σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια για 7 μήνες στο μπουκάλι.

VVN 4.0

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Allegrini
Περιοχή Veneto IGT
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2014
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Corvina 70% , Rondinella 25% , Sangiovese 5%
Αλκοόλ 13.50%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Τι συνοδεύει Ζυμαρικά με σάλτσα αματριτσιάνα Ζυμαρικά με σάλτσα καρμπονάρα Παρμεζάνα Μπλε τυριά Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Χοιρινό ψητό
19.80

με ΦΠΑ

750 ml

-
+