My account
Cavacava logo 0
 

Avignonesi 50 & 50 Capannelle 2011

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ σκούρο ρουμπινί χρώμα. Κομψά κόκκινα φρούτα, σμέουρα και κόκκινη σταφίδα με νότες καπνού, βότανα της Τοσκάνης, δέρμα και γλυκά μπαχαρικά στη μύτη. Τεράστια δομή και βάθος στο στόμα, επίμονη πολυπλοκότητα, με στιβαρές αλλά μεταξένιες τανίνες, κόκκινα φρούτα, καπνός, βανίλια και δέρμα. Η επίγευση είναι μακρά, αισθησιακή και αξέχαστη.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Η ζύμωση πραγματοποιείται σε κάθετες ξύλινες δεξαμενές. Εκχύλιση 20 με 25 ημέρες σε επαφή με τα στέμφυλα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμαση

Το merlot παλαιώνει 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Το sangiovese παλαιώνει 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Μετά ενώνονται και παλαιώνουν για 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια, το 30% σε νέο ξύλο και το 70% σε 2ης χρήσης και στη συνέχεια για 12 μήνες στο μπουκάλι.

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Avignonesi - Capannelle
Περιοχή Toscana IGT
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2011
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Merlot 50% , Sangiovese 50%
Αλκοόλ 13.50%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 15-25 χρόνια
Τι συνοδεύει Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Κυνήγι με κόκκινη σάλτσα Παλαιωμένα κίτρινα τυριά
165.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+