My account
Cavacava logo 0
 

Biondi Santi Rosso di Montalcino Fascia Rossa 2014

 

Από αμπέλια μεγαλύτερης ηλικίας, που προορίζονται για την riserva του κτήματος, παράγεται μόνο τις χρονιές που δεν παράγεται η riserva.

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Λαμπερό ρουμπίνι χρώμα. Στη μύτη, αρώματα, από μικρά κόκκινα φρούτα, αποξηραμένα τριαντάφυλλα και μπαχαρικά. Κομψό στο στόμα, με πολύ καλή δομή, αρμονικό, μαλακές τανίνες και όμορφο τελείωμα (επίγευση).

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 1 ώρα πριν την κατανάλωσή του. 

Οινοποίηση

Κλασσική ερυθρή οινοποίηση, με μακρά εκχύληση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. 

Ωρίμαση

Το κρασί παλαιώνει σε μεγάλα δρύινα σλοβένικα για 12 μήνες και στη συνέχεια στο μπουκάλι τουλάχιστον 3 μήνες.

Βαθμολογίες

 VVN 4.0

 

 

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Biondi Santi
Περιοχή Rosso di Montalcino DOC
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2014
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Sangiovese 100%
Αλκοόλ 13.50%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 10-15 χρόνισ
Τι συνοδεύει Μοσχάρι Κατσαρόλας κοκινιστό Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Χοιρινό με δαμάσκηνα Πλούσια μπαχαρώδη αλλαντικά Κυνήγι με κόκκινη σάλτσα
90.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+