My account
Cavacava logo 0
 

Boisset Les Ursulines 2016

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από φρέσκα σμέουρα, άγριες φράουλες και νότες μαύρου πιπεριού. Βελούδινο στο στόμα, κόκκινα φρούτα, πολύ ισορροπημένο με υπέροχες απαλές τανίνες.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Τα σταφύλια συλλέγονται, γίνεται αποβοστρίχωση χωρίς όμως σπάσιμο της ρόγας. Τοποθετούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου λόγω της βαρύτητας ξεκινά η αλκοολική ζύμωση για 23 ημέρες εκ των οποίων οι 10-12 ημέρες με ψυχρή διαβροχή. Χωρίς προσθήκη ζυμών, σε αραιά διαστήματα, σπάσιμο καπέλου.

Ωρίμαση

Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια με 20% νέο βαρέλι, για 8 μήνες.

VVN 3,6

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Boisset Jean-Claude
Περιοχή Bourgogne
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2016
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Pinot Noir 100%
Αλκοόλ 12.50%
Θερμοκρασία 15-16°C
Παλαίωση 4-7 χρόνια
Τι συνοδεύει Μεσαίας ωρίμασης κίτρινα τυριά Τόνος φιλέτο μαγειρευτά ψάρια με κόκκινη σάλτσα (Μπουρδέτο) Φτερωτό κυνήγι Κόκκορα ή κοτόπουλο κοκκινιστό
29.50

με ΦΠΑ

750 ml

-
+