My account
Cavacava logo 0
 

Chateau Latour Martillac 2014 Cru Classé Pessac Leognan Rouge

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη ελκυστικά αρώματα κόκκινων φρούτων, βατόμουρα, δαμάσκινα και βαλσαμικές νότες. Στο στόμα, ευγενικό, απαλό με πολύ ωραίες μεταξένιες και ώριμες τανίνες. Νόστιμο και ζουμερό κόκκινο φρούτο με πιπεράτη όμορφη επίγευση.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28o-32οC, με μακρά εκχύληση 25 -30 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και συχνή ανακύκλωση του μούστου.

Ωρίμαση

Παλαίωση για 16 μήνες σε δρύινα βαρέλια νέα (40%) και 2ης και 3ης χρήσης.

VVN 4.0, JR15.5, WSp 91 

 

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Chateau Latour-Martillac
Περιοχή Pessac-Leognan Bordeaux AOC
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2014
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 66% , Merlot 27% , Petit Verdot 7%
Αλκοόλ 13.50%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Τι συνοδεύει Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Πλούσια μπαχαρώδη αλλαντικά Κυνήγι με κόκκινη σάλτσα Παλαιωμένα κίτρινα τυριά
57.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+