My account
Cavacava logo 0
 

Clos de Papes Chateauneuf du Pape 2013

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Φωτεινό κόκκινο ρουμπίνι. Ζωντανή μύτη, με αρώματα φρέσκου βατόμουρου, λευκού πιπεριού και μέντα. Απίστευτη ακρίβεια και φινέτσα στον ουρανίσκο, με αρώματα κερασιού, βύσσινου και κόκκινων μούρων, βότανα και λεβάντα, μπαχαρικά, γλυκόριζα και δέρμα. Εξαιρετικής φινέτσας τανίνες, γεμάτο σώμα. Ατέλειωτη επίγευση.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Τα σταφύλια συλλέγονται όταν είναι ώριμα με μικρές μέσες αποδόσεις, που σπάνια ξεπερνούν τα 250 κιλά / στρέμμα. Ειδικά το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολύ μικρή παραγωγή. Κατά την παραλαβή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια πιέζονται ελαφρά και ξεκινά η ζύμωση μαζί με τα στέμφυλα για 3 εβδομάδες. Χωρίς διήθηση.

Ωρίμαση

Σε παλιά δρύινα βαρέλια 50 εκατόλιτρων (foudres) για 12 μήνες.

JR 17, RP 92, Vinus 95, WSp 94,  VVN 4.3

 

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Paul Avril - Clos des Papes
Περιοχή Châteauneuf-du-Pape AOC
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2013
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Grenache Rouge (Garnacha) 70% , Mourvedre (Monastrell) (Mataro) 20% , Syrah 10%
Αλκοόλ 15.00%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση πάνω από 25 χρόνια
114.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+