My account
Cavacava logo 0
 

Domaine Louis Boillot Volnay 2015 Les Grands Poisots

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από μαύρα κεράσια, βρεγμένα φύλλα, μέντα και γλυκόριζα. Βελούδινο στο στόμα, πολύ καλή δομή, πολύ ισορροπημένο με μακρά φρουτώδη επίγευση.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Τα σταφύλια συλλέγονται, αποστειρώνονται και ξεκινούν μία προ-ζύμωση 4-6 ημερών σε χαμηλές θερμοκρασίες, με στόχο την ενίσχυση του χρώματος, της γεύσης και των αρωματικών χαρακτηριστικών. Μετά ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση για 10-12 ημέρες με ψυχρή διαβροχή. Μηλολακτική ζύμωση σε βαρέλι. Εμφιαλώνονται χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα

Ωρίμαση

Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια με 30% νέο βαρέλι, για 16 - 18 μήνες.

VVN 4.1

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Domaine Louis Boillot
Περιοχή Volnay AOC
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2015
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Pinot Noir 100%
Αλκοόλ 13.50%
Θερμοκρασία 15-16°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Τι συνοδεύει Μοσχάρι Κατσαρόλας κοκινιστό Πιάτα με σάλτσα μανιταριών Πιάτα με σάλτσα μαγιονέζα vitelo tonato Φτερωτό κυνήγι Τερίνα πάπιας, foie gras Πάπια ή Χήνα ψητή Τόνος φιλέτο μαγειρευτά ψάρια με κόκκινη σάλτσα (Μπουρδέτο)
49.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+