My account
Cavacava logo 0
 

Fattoria dei Barbi Brunello di Montalcino 2012

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη βρίσκουμε αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων του δάσους, κεράσια, νότες κίτρου και μαρμελάδα φρούτων. Στο στόμα ισορροπημένο με γεμάτο σώμα, καλή δομή, κόκκινο φρούτο και δαμάσκηνο, απαλό και βελούδινο με ένα πολύ επίμονο τελείωμα.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 90 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Τα σταφύλια ψύχονται σε θερμοκρασία 16° C, σε προστατευμένο περιβάλλον CO2, για μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ανθοκυάνες και πολυφαινόλες (για μεγαλύτερο αρωματικό δυναμικό). Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28οC, εκχύληση 16-20 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και μετά ακολουθεί μυλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι.

Ωρίμαση

Παλαίωση σε μεγάλα 1500L και μικρά δρύινα βαρέλια 250L, για τους πρώτους μήνες, μετά σε μεγαλύτερα για συνολικά 24 μήνες και στη συνέχεια τουλάχιστον για 4 μήνες στο μπουκάλι.

WS94, VVN4.2

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Fattoria dei Barbi
Περιοχή Brunello di Montalcino DOCG
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2012
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Sangiovese 100%
Αλκοόλ 14.50%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Τι συνοδεύει Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Μοσχάρι Κατσαρόλας κοκινιστό Λουκάνικα Πλούσια μπαχαρώδη αλλαντικά Παλαιωμένα κίτρινα τυριά Κυνήγι με κόκκινη σάλτσα
43.80

με ΦΠΑ

750 ml

-
+