My account
Cavacava logo 0
 

Fontalloro 2015

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη, διαφορετικά αρωματικά βότανα που ενισχύονται με γενναιόδωρες νότες καπνού και βρεγμένης γης, μαύρη σταφίδα και γλυκόριζα. Στο στόμα μαλακές τανίνες που εξασφαλίζουν μακρά παλαίωση. Πλούσια δομή, γεμάτο σώμα και κομψό τελείωμα.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Μετά την επιλογή των σταφυλιών, η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, 28° έως 30°C,  εκχύληση σε επαφή με τα στέμφυλα για 16-20 ημέρες με καθημερινές αναδεύσεις.

Ωρίμαση

Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια 225L πρώτης χρήσης, για 18 - 22 μήνες και στη συνέχεια για 8-12 μήνες στο μπουκάλι.

 JS 96, VVN 4.2

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Fattoria di Felsina
Περιοχή Toscana IGT
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2015
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Sangiovese 100%
Αλκοόλ 13.50%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 10-15
Τι συνοδεύει Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Κατσίκι γεμιστό Πλούσια μπαχαρώδη αλλαντικά Κυνήγι με κόκκινη σάλτσα Παλαιωμένα κίτρινα τυριά
53.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+