My account
Cavacava logo 0
 

Masi Costasera Amarone della Valpolicella 2012

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Πολύ σκούρο κόκκινο κρασί με μωβ ανταύγες. Το μπουκέτο είναι γερό και πολύπλοκο με ψημένες νότες φρούτων, μαύρης σταφίδας, μπαχαρικών και βοτάνων. Εξαιρετικό βάθος και ισορροπία που οδηγεί σε μακρά επίγευση.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Μέθοδος Appassimento. Στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, τα επιλεγμένα στους λόφους σταφύλια τοποθετούνται στα παραδοσιακά συρτάρια από μπαμπού. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, τα σταφύλια έχουν χάσει το 35% του βάρους τους και έχουν αυξήσει τα ζάχαρα τους. Μετά τα σταφύλια πιέζονται απαλά και ξεκινά η ζύμωση για 45 ημέρες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από τη Σλοβακία. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Παλαίωση 24 μηνών σε δρύινα βαρέλια 1ης και 2ης χρήσης, σε μικρά και σε μεγάλα και στη συνέχεια τουλάχιστον για 4 μήνες στο μπουκάλι.

RP 92, VVN 4.3

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Masi Agricola
Περιοχή Amarone della Valpolicella Classico DOC
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2012
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Valpolicella blend , Corvina 70% , Rondinella 25% , Molinara 5%
Αλκοόλ 15.00%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 25 χρόνια
Τι συνοδεύει Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Κυνήγι με κόκκινη σάλτσα Φτερωτό κυνήγι Απολαύστε το μόνο του Παλαιωμένα κίτρινα τυριά Μπλε τυριά
52.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+