My account
Cavacava logo 0
 

Rattalino Barolo 34 2014

 

Από αμπέλια μεγαλύτερα των 40 χρόνων από το Novello, σε υψόμετρο 350 μέτρων.

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Ρουμπινί χρώμα, διάφανο. Στην μύτη όταν είναι νέο, έχει κομψά αρώματα από τριαντάφυλλα, βιολέτες και βότανα (ραβέντι), τα οποία, με την ηλικία, εξελίσσονται σε νότες μπαχαρικών, μαύρου πιπεριού και τρούφας. Στο στόμα, είναι ισχυρό αλλά ισορροπημένο με πολύ μακριά επίγευση.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εκχύληση με διαβροχή για 13 έως 17 ημέρες με σύστημα βυθιζόμενου καπέλου, Έλεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης από 28° έως 30° C και στο τέλος της, ολοκληρωμένη μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Παλαίωση 24 μηνών σε μεγάλα δρύινα σλοβάκικα βαρέλια 30 εκατόλιτρων, μετά 12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια τουλάχιστον για 12 μήνες στο μπουκάλι.

DECANTER 97, VVN 4.0

Το Barolo στα καλύτερα του. Σόγια, μαγειρεμένα δαμάσκηνα και μύτη μολυβιού, εκπληκτικό, έντονα περίπλοκο, γεμάτο στο στόμα με πικάντικα αρώματα βαρελιού, καπνό και γλυκό σκούρο φρούτο. Τεράστιες τανίνες και μακρά επίγευση. Ένα αριστούργημα. DECANTER 2018, Platinum Award 97.

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Rattalino Massimo
Περιοχή Barolo DOCG, Piedmonte
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2014
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Nebbiolo 100%
Αλκοόλ 14.00%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 15-25 χρόνια
Τι συνοδεύει Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Αρνί ψητό Πλούσια μπαχαρώδη αλλαντικά Παλαιωμένα κίτρινα τυριά
39.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+