My account
Cavacava logo 0
 

Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2013

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ χρώμα κερασιού, με μοβ ανταύγες. Στην μύτη,  έντονο μπουκέτο από σταφίδες, σύκα, σκούρο κεράσι, μαύρη σοκολάτα, δρυ και καπνό. Στο στόμα, βελούδινο, με γεύσεις σταφίδας, δαμάσκηνου, βατόμουρου και καπνού. Απίστευτα γεμάτο σώμα να ισορροπεί τους 16,5 αλκοολικούς βαθμούς, με πλούσια δομή και συγκέντρωση και ατελείωτο τελείωμα...

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 90 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Μετά την συγκομιδή, τα σταφύλια επιλέγονται προσεκτικά και τα πιο υγιή τοποθετούνται στα συρτάρια σε καλά αεριζόμενο χώρο για να σταφιδιάσουν για 3-4 μήνες. Μετά από αυτή την περίοδο τα σταφύλια πιέζονται ελαφρά, αφήνονται με τις φλούδες για 15-20 ημέρες σε θερμοκρασίες 23° έως 25° C και ζυμώνουν μέχρι να γίνουν Amarone.

Ωρίμαση

Το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 36 μήνες.

VVN 4.4

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Zenato
Περιοχή Amarone della Valpolicella Classico DOC
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2013
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Corvina 80% , Rondinella 10%
Αλκοόλ 16.50%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση πάνω από 25 χρόνια
Τι συνοδεύει Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Απολαύστε το μόνο του Πάπια ή Χήνα ψητή Πλούσια μπαχαρώδη αλλαντικά Παλαιωμένα κίτρινα τυριά
47.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+