My account
Cavacava logo 0
 

Zenato Ripassa 2014 Valpolicella Ripasso Superiore

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ χρώμα κερασιού, με μοβ ανταύγες. Στην μύτη, γλυκά μαύρα φρούτα, ψημένα, καπνιστά δαμάσκηνα, αρωματικά μπαχάρια, δρυς και καπνός. Στο στόμα, μαύρα ώριμα φρούτα, κεράσι, μαρμελάδα δαμάσκηνων, γλυκές γεύσεις ισορροπημένες με φυσική οξύτητα, μπαχάρια, ξηροί καρποί, κακάο, γεμάτο σώμα με πλούσια δομή και συγκέντρωση.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Οινοποίηση

Τα σταφύλια που τρυγήθηκαν, οινοποιούνται αμέσως, με κλασική ερυθρή οινοπoίηση με διαβροχή 10-12 ημερών. Μόλις ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση, το νέο κρασί διαχωρίζεται από τις φλούδες με ελαφριά πίεση και διατηρείται σε μεγάλα δρύινα βαρέλια των 54 και 75 εκατόλιτρων μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν τα σταφιδιασμένα σταφύλια πιέζονται για να παράξουν το Amarone. Σε αυτό το σημείο, προστίθενται στο έτοιμο κρασί για 7-8 ημέρες, όπου ξεκινά μια δεύτερη αλκοολική ζύμωση, σε θερμοκρασίες 25-28° C.

Ωρίμαση

Το κρασί ωριμάζει για 18 μήνες, σε 500 λίτρων, δρύινα βαρέλια.

VVN 4.1

 

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Zenato
Περιοχή Valpolicella Ripasso Classico DOC
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2014
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Corvina 85% , Rondinella 10%
Αλκοόλ 14.00%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Τι συνοδεύει Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Χοιρινό με δαμάσκηνα Χοιρινό ψητό Ζυμαρικά με σάλτσα αματριτσιάνα Πλούσια μπαχαρώδη αλλαντικά Παλαιωμένα κίτρινα τυριά Κυνήγι με κόκκινη σάλτσα Πάπια ή Χήνα ψητή
24.50

με ΦΠΑ

750 ml

-
+