Παρπαρούση Oινοποιία
Oινοποιία Παρπαρούση
H Oινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγο του Βάσω, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών. Σήμερα η δεύτερη γενιά, η Εριφύλη και η Δήμητρα, συμμετέχουν ενεργά στην αμπελουργία, την οινοποίηση και την παραγωγή.
Το οινοποιείο βρίσκεται στα Μποζαίτικα της Πάτρας και η πλειονότητα των κρασιών παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μόβρη Αχαΐας και στα Μποζαΐτικα της Πάτρας.
Πρωταρχικός στόχος η ανάδειξη και προώθηση των ελληνικών ποικιλιών που η δυναμική τους, τους επιτρέπει να ενταχθούν επάξια στην παγκόσμια οινική παλέτα.
Δεκαετίες τώρα, πολλά κρασιά της Οινοποιίας συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.