Tenuta Passopisciaro

Tenuta Passopisciaro

Ο Andrea Fanchetti είναι ένα από τα πιο λαμπρούς ιταλούς οινοποιούς. Μετά από την επιτυχημένη δραστηριότητα του στην Τοσκάνη με την Tenuta di Trinoro, ανακάλυψε ένα άλλο εξαιρετικό terroir, τις πλαγιές της Αίτνας, όπου με τον φίλο του Peter Sisseck γνωστό από το Pingus, στη Ribera del Duero, στην Ισπανία, δημιούργησαν την Tenuta Passopisciaro.

Η Αίτνα χαρακτηρίζεται από τα ηφαιστειακά εδάφη της. Αυτή η σύνθεση του εδάφους, σε συνδυασμό με τα υψηλά υψόμετρα, που μπορεί να φτάσουν τα 1000μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέρει άριστες συνθήκες καλλιέργειας για το Nerello Mascalese αλλά και για το Petit Verdot και την σπάνια ποικιλία του Λάτσιο, Cesanese d’ Affile, που χρησιμοποιεί στο κορυφαίο κρασί του, που έχει το όνομά του. (Passopisciaro Fanchetti)

Προβολή όλων των 5 αποτελεσμάτων