Vipava Valley

Κρασιά από την Vipava Valley της Σλοβενίας

Η Vipava είναι μια περιοχή κρασιού στα δυτικά της Σλοβενίας πολύ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και την πόλη της Τεργέστης. Η κοιλάδα Vipava ήταν πάντα γνωστή ως αμπελουργική περιοχή, αφού το 60% του εδάφους της είναι αμπέλια, περίπου 122,000 στρέμματα. Για αιώνες η αμπελουργία είναι βαθιά ριζωμένη σε αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι γης της Σλοβενίας.
Συνδυάζει το ηπειρωτικό κλίμα λόγω της οροσειράς των Δειναρικών Άλπεων στα βόρεια και στο οροπέδιο του Καρστ νότια και το μεσογειακό, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην Ανδριατική θάλασσα.
Τα λευκά κρασιά από την Vipava είναι κομψά και αρωματικά. H Ribolla Gialla, η Malvasia, το Sauvignon Blanc και το Pinot Blanc είναι οι περισσότερο δημοφιλείς και φυτεμένες, και μετά ακολουθούν το WelschRiesling (παρά το όνομά της, δεν έχει καμία σχέση με το Riesling), η Glera και οι τοπικές Pinela και Zelen.
Οι κόκκινες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι μπορντωλέζικες, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon και Merlot, η Barbera, γηγενής ιταλική ποικιλία καθώς και η Refosco και το Pinot Noir σε μικρότερες ποσότητες.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος