Mourvedre (Monastrell) (Mataro)

Mourvedre (Monastrell) (Mataro)

Η Mourvedre ή Monastrell στην μάνα γη του, Ισπανία ή Mataro στην Αυστραλία και την Καλιφόρνια είναι μια κόκκινη ποικιλία σταφυλιού που καλλιεργείται σε όλη τη δυτική Μεσόγειο για αιώνες. Προέρχεται από την Ισπανία και σήμερα αναπτύσσεται εκτενώς σε ολόκληρη την Ιβηρική Χερσόνησο, τη νότια Γαλλία, την Καλιφόρνια και τη Νότια Αυστραλία.

Στο Mourvedre αρέσουν σε ζεστά, ξηρά κλίματα και έχει μικρές, παχιές ρώγες και παράγει κρασιά με έντονο χρώμα και υψηλά επίπεδα ταννίνης.

Συνήθως βρίσκεται παράλληλα με το Syrah και την Grenache στο κλασικό blend της Cotes du Rhone και είναι η κύρια ποικιλία σταφυλιών στο Chateauneuf-du-Pape.

Βλέπετε 1–18 από 19 αποτελέσματα