My account
Cavacava logo 0
 

Κρασί και φαγητό

 

Το κρασί είναι ένα ταξίδι των αισθήσεων όρασης, όσφρησης & γεύσης, που "απογειώνονται" όταν καταφέρουμε να το συνδυάσουμε σωστά με το κατάλληλο φαγητό. Εδώ ακολουθώντας κάποιους κανόνες, ή και ανατρεποντάς τους καμμιά φορά, σας προτείνουμε συνδυασμούς αρμονικούς που θα αναδείξουν τόσο τη γεύση του φαγητού όσο και του κρασιού. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πειραματιστείτε και να καταλήξετε σε νέες γευστικές αρμονίες. 

Υπάρχουν, ευτυχώς λίγα, φαγητά που δυσκολεύονται να ταιριάξουν με το κρασί όπως τα αυγά, οι ελιές, τα σπαράγγια και οι αγγινάρες. Εδώ έχουμε δύο επιλογές ή να τα μαγειρέψουμε λίγο διαφορετικά ώστε να ταιριάξουν, παράδειγμα αντί για αυγά μάτια, να κάνουμε ομελέττα με λουκάνικα, μανιτάρια κλπ που μπορεί να συνδυαστεί με ένα ροζέ ή ένα ελαφρύ κόκκινο χωρίς βαρέλι, ή να βρεθούμε στη "δύσκολη" θέση  να πιούμε το κρασί μας στο τέλος μόνο του ή με τη συνοδεία κάποιου τυριού.