My account
Cavacava logo 0
 

Μοσχάρι

 
Μοσχάρι

Η μεγαλύτερη "ηδονή" στην αρμονία με το κρασί. Κάποια μέρη του ζώου (κόντρα, σπαλομπριζόλα, t-bone) έχουν υψηλότερο επίπεδα λίπους και χρειαζόμαστε κρασιά με πλούσιο σώμα και αλκοόλ, υψηλή οξύτητα καθώς και στιβαρές τανίνες που θα εξισοροπήσουν την λιπαρότητα. Oι τανίνες ενώνονται με τις πρωτεΐνες του κρέατος και μας δίνουν ένα ισορροπημένο γευστικό συνδυασμό καθώς και την αίσθηση της καθαριότητας και της φρεσκάδας.

Τα μέρη του ζώου που έχουν λιγότερο λίπος, θέλουν μεσαίου όγκου κόκκινα κρασιά.

Όλα τα κόκκινα κρασιά ταιριάζουν με το μοσχάρι. Για να τα ξεχωρίσουμε όμως κάπως, θεωρείστε ότι με σπαλομπριζόλες παράδειγμα, ταιριάζουν περισσότερο τα μεγαλύτερου σώματος, τανικά κρασιά, από Cabernet Sauvignon, Nebbiolo, Syrah, Sagrantino και Ξινόμαυρο, Μαυροτράγανο από τα δικά μας, ενώ με κατσαρόλας τα ποιό ελαφριά.