Πριν τρία χρόνια περίπου, για τις γραφιστικές μου ανάγκες, ψάχνοντας στο διαδίκτυο για γραμματοσειρές, είδα μία που ονομαζόταν scrabble.

Με αφορμή αυτή, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω ένα scrabble από ποικιλίες της αμπέλου. Ξεκίνησα λοιπόν με τις βασικές διεθνείς γαλλικές, έβαλα και κάποιες δικές μας και το έφτασα σε ένα χαμηλό επίπεδο, όπου και το άφησα.

Ένα χρόνο μετά έκανα το 3ο επίπεδο του WSPC και με είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι η Ιταλία έχει πάνω από 600 αυτόχθονες ποικιλίες που καλλιεργούνται οι περισσότερες.

Αυτό ήταν, το scrabble μου απέκτησε περιεχόμενο…

Πρώτα δοκίμαζα την ποικιλία και μετά έμπαινε στο αρχείο και σιγά σιγά το scrabble μεγάλωνε, ώσπου… σήμερα έγινε τοίχος, στο κατάστημα της CAVACAVA, Πεντέλης 120 στο Μαρούσι.

Η υστερία ήρθε τις τελευταίες ημέρες πριν το κλείσιμο του αρχείου, στην προσπάθεια να μην ξεχάσω κάποια ποικιλία. Να βάλω και το Σερφιώτικο από την αγαπημένη μου Σύρο, να βάλω την Καλαμαρκούδα γιατί με εξιτάρισε το όνομα, μα και το Harslevelu, γίνεται Tokaj χωρίς αυτό; Η άλλη η Ruche 400 στρέμματα μόνο, μέσα στο χρυσάφι του Πιεμόντε, θέλει τσαγανό, θα την βάλω και θα την πιώ.

Με εκείνα και με τα άλλα, τελικά περιέχει περισσότερες από 130 ποικιλίες, από όλο τον κόσμο και πολλές και σπάνιες από την Ελλάδα.

Σκοπός μου, όλες αυτές οι ποικιλίες και ακόμα περισσότερες να έρθουν στα ράφια της CAVACAVA για να τις γνωρίσουμε.