Κοσμοσυρροή για τα κρασιά Νήσων Αιγαίου

Στην έκθεση Κρασιών Νήσων Αιγαίου στο King George
8/10/2017

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η έκθεση των νήσων του Αιγαίου, στο ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα. Η Cavacava ήταν εκεί για να δοκιμάσουμε τις προσπάθειες των οινοποιείων, με πολύ δυσκολία λόγω κοσμοσυρροής. Η είσοδος ήταν εέυθερη και ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζε από κρασί, αλλά ήθελε να δοκιμάσει ιδιαίτερα τα γλυκά κρασιά.
‘Ετσι δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε αρκετά κρασιά, που είχαν τελειώσει ή να πλησιάσουμε κάποια stand. Η Σαντορίνη έλαμψε με την παρουσία της επισκιάζοντας όλα τα υπόλοιπα κρασιά της έκθεσης.
Και τα 7 χωριά του Σιγάλα ήταν υπέροχα, παρόλο που ξεχωρίσαμε με τη σειρά το Μεγαλοχώρι, τον Βούρβουλο και το  Ακρωτήρι. Σταθερά ανοδικός τα τελευταία χρόνια ο Καραμολέγκος, αν και δεν προλάβαμε τον Πυρίτη, εξαιρετική η Σανορίνη Γαβαλά με τις γηγενείς ζύμες, ο Βασάλτης του 2015 από magnum επιβεβαιώνει ότι πρέπει να δίνουμε χρόνο και στα λευκά κρασιά. Ο συνεταιρισμός με την φρέσκια Grand Resarva του 2015 να  δείχνει τις προοπτικές της, η Καλλίστη του Μπουτάρη και αξιοσημείωτη η προσπάθεια τιθάσευσης της Μανδηλαριάς από τον Βενετσάνο.
Ευχόμαστε του χρόνου σε μεγαλύτερο χώρο, με είσοδο για να μπορούν οι οινόφιλοι να απολαύσουν τα κρασιά όπως και οι εκθέτες στα περίπτερα να έχουν σωστές συνθήκες εργασίας.