Pio Cesare Barolo Ornato
Nebbiolo 100%. Από το κορυφαίο και πιο γνωστό αμπελοτόπι του Pio Cesare, το Ornato στη Sarralunga d’Alba. Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Σύνθετη μύτη κερασιού με νότες τσαγιού και λίγο μέντα. Στο στόμα κομψό με πλούσια δομή, μεσαίου σώματος, με κόκκινο φρούτο (κεράσι, άγρια μούρα), μπαχαρένιο, με γιαλισμένες τανίνες. Για μακρόχρονη παλαίωση.
128,00€
Εξαντλημένο
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Pio Cesare |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2012 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Σύνθετη μύτη κερασιού με νότες τσαγιού και λίγο μέντα. Στο στόμα κομψό με πλούσια δομή, μεσαίου σώματος, με κόκκινο φρούτο (κεράσι, άγρια μούρα), μπαχαρένιο, με γιαλισμένες τανίνες. Για μακρόχρονη παλαίωση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εκχύληση με διαβροχή 15 με 20 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Ωρίμαση
Το 70% της ποσότητας παλαιώνει για 38 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια 225λ. και το υπόλοιπο 30% σε μεγάλα δρύινα βαρέλια 25 εκατόλιτρων και στη συνέχεια 6 έως12 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0, James Suckling 98, Wine Searcher avg. 92, Vivino 4.4

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του
