Andremily Wines Mourvedre 2019
Andremily Wines Mourvèdre από Mourvèdre 89%, Syrah 9% και Viognier 2%, από τους κορυφαίους αμπελώνες Alta Mesa και Larner, στην κομητεία Santa Barbara της California. Βαθύ πορφυρό χρώμα με μοβ ανταύγες. Στην μύτη ώριμα αρώματα από κόκκινα και μαύρα φραγκοστάφυλα, καπνιστό κρέας, σοκολάτα, πιπέρι, βιολέτες και αίμα. Στο στόμα, πλούσιο και συγκεντρωμένο, μεσαίο σώμα, ώριμες γυαλισμένες τανίνες και υπέροχη μακρά επίγευση.
215,00€
Εξαντλημένο
Βάρος | 1,7 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Andremily |
Περιοχή | Santa Barbara USA, Κρασιά από την Αμερική |
Ποικιλίες | Mourvedre (Monastrell) (Mataro), Syrah, Viognier |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ πορφυρό χρώμα με μοβ ανταύγες. Στην μύτη “δολοφονικά” αρώματα από μπλε μελάνι, λίπος μπέικον, κάρβουνο, πιπέρι, καπνιστό κυνήγι, απίστευτης αγνότητας μαύρα και μπλε μούρα και εξωτικά μπαχαρικά. Στο στόμα γεμάτο σώμα, υπέροχη υφή με λεπτές τανίνες και άφθονη φυσική οξύτητα και πολύ μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Mourvèdre 89%, Syrah 9% και Viognier 2%, από τους κορυφαίους αμπελώνες Alta Mesa και Larner, στην κομητεία Santa Barbara της California. Μετά από σχολαστική διαδικασία διπλής διαλογής στο οινοποιείο, οινοποίηση με 70% ολόκληρο τσαμπί, τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και διαβροχή.
Ωρίμαση
Για 21 μήνες σε 50% νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Jeb Dunnuck.97, Wine Searcher avg.94, Vivino 4.7

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του
