Η μόνη ποικιλία που ταιριάζει με την σοκολάτα είναι το Syrah.
Συνήθως, ολοκληρώνουν ένα όμορφο γεύμα. Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα γλυκά πιάτα πρέπει τα συνδυάζουμε με γλυκά κρασιά και ότι το κρασί πρέπει πάντα να είναι πιο γλυκό από το γλυκό πιάτο. Ανάλογα το επίπεδο ζάχαρης άλλος ένας σοβαρός παράγοντας είναι η οξύτητα του κρασιού, που είναι απαραίτητη για να ισορροπήσει την γλύκα.
Με την σοκολάτα ταιριάζουν περισσότερο κρασιά που έχουν παλαιώσει περισσότερο χρόνο στα βαρέλια.
Tο cavacava.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies.