Αβαντις Άγιος Χρόνος 2013 παλιά σοδειά
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουμπινί χρώμα, μύτη με έντονο πολύπλοκο bouquet, αρώματα βιολέτας, γλυκόριζας, κόκκινων γλυκών φρούτων, βερίκοκου και ισορροπημένου βαρελιού. Στόμα πλούσιο, πικάντικο, με πολύ κομψές βελούδινες ταννίνες, οξύτητα καταλυτική και φινέτσα.
Οινοποίηση
Syrah 92%, Viognier 8%. Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, με μακρά εκχύλιση, μαζί και οι δύο ποικιλίες (συνοινοποίηση).
Ωρίμαση
12μηνη ωρίμαση σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Μπορεί να παλαιώσει για 7-10 χρόνια.
Βαθμολογία
Decanter.93 (2013), Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 20' πριν την κατανάλωσή του

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Οινοποιείο | Αβαντίς Κτήμα |
---|---|
Περιοχή | Εύβοια, Στερεά Ελλάδα |
Ποικιλίες | Syrah, Viognier |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2013 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |