Dalamara Paliokalias 2019 Παλιοκαλιάς Δαλαμάρα
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ρουμπινί, λαμπερό. Η μύτη έντονη με “πυκνό” φρούτο, βύσσινο, κεράσι και φράουλα, γλυκά μπαχάρια, ανθικές νότες και βρεγμένα φύλλα του δάσους. Στο στόμα πληθωρικό, με λειασμένες τανίνες, ισορροπημένο, με όμορφη οξύτητα και βελούδινη μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο 100%. Ζύμωση με γηγενείς ζύμες από το 2009 και απο τη σοδειά του 2005 ο Παλιοκαλιάς δεν φιλτράρεται, έτσι η εμφάνιση τρυγικών κρυστάλλων στο τέλος της φιάλης είναι φυσιολογική.
Ωρίμαση
Παραμονή σε βαρέλια με μικρό ποσοστό νέου ξύλου, κυρίως 2ης χρήσης.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0 (2015), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0
Ειδικές συνθήκες Πώλησης
Με αγορές άνω των 250€ έχετε την δυνατότητα αγοράς μίας φιάλης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Δαλαμάρας |
Περιοχή | Μακεδονία, Νάουσα ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |