Διάγων Μαρκόγιαννη
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Χρώμα βαθύ ρουμπινί. Αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων του δάσους, μπαχαρικά όπως μαύρο πιπέρι, διακριτικά αρώματα δρυός, βανίλιας και δέρματος. Στόμα πλούσιο, στρογγυλό με πυκνές τανίνες λεπτόκοκκες και με πολύ καλή οξύτητα που δίνει ζωντάνια και ενέργεια στο σύνολο. Επίγευση πολύπλοκη και δυνατή.
Οινοποίηση
Αποβοστρύχωση-κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε θερμοκρασίες 25 -27 ° C σε ανοιχτή δεξαμενή.
Μακρά εκχύλιση, με περιοδικές εμβαπτίσεις (pigeage) του φλοιού για την καλύτερη δυνατή εκχύλιση και διάχυση των φαινολικών συστατικών μέχρι τη λήξη της αλκοολικής ζύμωσης. και στη συνέχεια παραμονή για αρκετό διάστημα με τις οινολάσπες.
Ωρίμαση
Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 17 μήνες. Εμφιάλωση χωρίς διήθηση.
Παλαίωση στην φιάλη για 5-15 χρόνια.
Βαθμολογία

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 2 ώρες πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Μαρκόγιαννη Οινοποιείο |
Περιοχή | Ηλεία, Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Βερτζαμί |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2019, 2020 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |